Dokter SOS HELP!
Door: meryaminmarokko
Blijf op de hoogte en volg Meryam
29 December 2010 | Marokko, Rabat
De hele nacht niet kunnen slapen wat is het koud geweest… of nouw beter gezegd ik had het koud echt koud! Ik heb gewoon om half 3 een warme douche genome. Warm?Beter heet te noemen want ik had het me toch IJSKOUD! Nu wist ik het zeker meneer de griep is er en is niet van plan om zelf zijn koffers te pakken!
Om half 8 word ik wakker en bel ik naar mijn collega om aan te geven dat het niet gaat en dat ik lekker in bed blijf liggen! Krijg je als commentaar oh ga je dan vandaag al naar Marrakech? Ik uhm hoor je mijn stem? Ik kom mijn bed niet eens uit! Hoop gewoon dat zo mijn mama binneloopt met mijn kopje thee en ontbijt! Zo erg is het! Oef ik ga me er niet druk om maken en zeg nee ik blijf vandaag de hele dag in bed mochten jullie een ziekenbezoek doen jullie weten waar ik zit.
2 minuten later word ik door stage gebeld. Krijg ik ineens allemaal werk gerelateerde vragen op me! Sorry maar dit kun je me nu toch niet menen? Ik zeg Collega ik bel in de middag wel ff terug wil nu gewoon slapen en uitrusten. Oh oke komt er van de andere kant dat is te begrijpen. Weer 10 minuten later gaat weer mijn telefoon af nu wil ik mijn telefoon echt kapot gooien! Had net zo goed naar stage kunnen gaan (als ik kon op staan!) want rust krijg ik zo niet weer stage… Ik ben nu echt bot en zeg sorry maar wat er ook is ik bel vanmiddag zelf op! Ja ja ik wil alleen ff iets melden oke vooruit… Nouw na het ophange met mijn collega zet ik meteen me telefoon op stil! Bel heel ff met mama en draai zo weer om in mijn bedje.
Om half 12 word ik wakker en voel ik me beroerder dan voorheen. Oke nu maar toch ff de dokter bellen. Ik kan meteen langs komen. Nouw ff me joggingsbroek aan me sweatshirt nikies en hoppakee de deur uit.. shit die zon doet echt pijn vandaag en dan moet ik nu nog helemaal naar kenitra reizen! Oef neee! Nouw oke in de trein heb ik het gevoel dat mijn maaginhoud –maagzuur- omhoog wil komen. Als ik de trein uit ben duik ik de taxi in en zeg ik dat ik naar de dokter wil… Gaat die vent eerst proberen zijn taxi vol te krijgen ik stap uit en loop weg hij komt naar me toe en begint te tierelieren waarom ik zomaar weg loop. Ik zeg sorry maar heb geen tijd om te wachten heb je mijn gezicht gezien? HALLO! Ik zeg niet dat ik naar de winkels wil ik wil naar de dokter! Hij begrijpt het en zegt dat ik weer in kan stappen en dat we meteen weg gaan.
Sjonge jonge en dit terwijl ik ziek ben… Eindelijk aangekomen bij de dokter krijg ik meteen op mijn kop va de assistente :’’ Ja ik zie het al WEER veel te lang gewacht!’’ Zal de dokter niet leuk vinden!!! Ja ja ik weet het… Als ze em wil roepen blijkt ie aan het operen te zijn… het duur zeker tot 5 uur… Nouw regel ik nu wel mijn papieren en kom daarna wel terug. Ondertussen krijg ik alleen maar op me kop en wordt er gezegd ik ga het tegen je moeder zeggen hahaha! Kon daar echt heeel hard om lachen hahah!
Ik ga ff bij opa zitten en om 5 uur ga ik weer richting de dokter ik moet even wachten want er was iemand voor mij. Als ik ineens een geweldige harde hoestbui krijg voel ik iemand ineens aan mijn oor trekken als ik om kijk blijkt het mijn dokter te zijn. Hij zegt meelopen… Is dat gehoest van jou?! Jeetje waarom wacht je ook altijd zo lang! Oef wat moet ik met jou… en hij zegt ook ik ga het tegen je moeder zeggen!
ik vraag em heel lief mijn oor los te laten want anders merkt iedereen het en ja ik ben geen klein kind meer!! Neeh dat wou die niet want dat zou me leren zo lang wachten!
Als ik binnen kom zeg ik ja als je in Nederland naar de dokter gaat met de griep lacht ie je 1 hard uit en 2 geeft ie paracetamol en moet je uitrusten! Waarom betaal je zorgverzekering vraagt mijn dokter ineens? Voor elk kwaaltje is er een medicijn maar met dat gehoest van je… dat is geen griep…
als me longen worden gecheckt en mijn keel… kan de dokter me wel zo wat slaan! Meryam Harmak! Je hebt bronchitis en je zit tegen een longontsteking aan!!!! Wat moet ik nou met je! Ik zeg nou 1 ding ik wil morgen naar Marrakech en op 3 januari wil ik naar Nador! Als dat zou kunnen!!!
Ik krijg meteen een zak medicijnen mee en een weer een draai om mijn oor! Goed je medicijnen drinken en mocht je je weer niet lekker voelen of denken het wordt erger meteen komen!
Ja Ja dokter… beloofd!
Ik ga nog ff langs opa en daarna naar huisje toe…!Ik koop wat lekker te eten… niet dat ik wat proef maar ja heb ik wat in mijn maag en drink mijn medicijnen EN SHIT WAT ZIJN DIE DINGE VIES!!!
Nouw hopen dat ik slaap…
B. & S. Amni