Gewoon even hallo...
Door: meryaminmarokko
Blijf op de hoogte en volg Meryam
18 Oktober 2010 | Marokko, Rabat
Hellow,
Het is alweer bijna een week geleden dat ik wat heb geschreven…! Blijkbaar kan je het ook in Marokko druk hebben :S
Jullie hebben niet echt veel bijzonders gemist en ik heb niet veel bijzonders meegemaakt!
Ik ben zoals gewoonlijk weer naar stage geweest. Het is wel ff wennen als je weer op kantoor zit als je de week ervoor de hele week in de bergen hebt gezeten en bij klanten bent geweest.
Ik heb nu wel andere werkzaamheden meegemaakt. Mocht namelijk helpen met de rapportages van de buitendienst. Dit was best stoer en og zo zakelijk! Op 07-10-2010 kwamen we met auto kenteken die en die aan bij het adres die en die van die en die en liepen we… Ja je schrijft GEDETAILEERD wat je gedaan hebt en hoe. Wat je gezegd hebt en wat er gezegd is door de klant of medebewoner of de automobilist die je tegen kwam om te vragen naar de weg! Leuk om mee te maken… Dit noem ik het echt werk!!!
Verder ben ik naar Chella geweest. Hier ben ik al een paar eerder heen geweest maar vond het zo geweldig dat ik een 2e keer het waard vond! Dit is een oude Romeinse stad. Deze is gebouwd in de 11e eeuw of zo. In de 18e eeuw is er een zware aardbeving geweest en zijn de ruines overgebleven van de stad Sala zoals het vroeger genoemd werd.
Ik ging hier na werk heen. Heerlijk lekker rustig lopen en daar naar binnen. Het is goed opgeknapt. De paden zijn verhad en er zijn meer gidsen. Ik dacht om een uur of 4 is er toch geen gek meer die er rond loopt hahah… Nog genoeg bussen vol toeristen die komen! Daar loop ik dan in mijn mantelpakkie op hakken. Was best PIEP nu kon ik niet gaan klauteren aan muren, springen over rotsen en noem het maar op. Ag ey ik heb het gezien… Ik heb geen fotos gemaakt… Zal het snel doen het is op een 20minuutjes lopen van mijn stage…en het is er heerlijk rustig!!!
Een paar dagen later heb ik even de toerist uitgehangen. Ik kreeg namelijk te horen als je met een ander paspoort naar de poort van het koninklijk paleis gaat krijg je een rondleiding ;) Ey dat laat ik me niet 2 keer zeggen! Ik loop om een uur of 3 weg van kantoor. Mocht eerder weg… Is dat leuk!!! Loop een klein 10 minuutjes en daar sta ik voor een hele grote poort met allemaal politie mannetjes… laat mijn Nederlandse paspoort zien en word naar binnengeleid.
Jongens voor alle duidelijkheid de koning heeft hier midden in de stad van Rabat zijn eigen stad!!!! Hij heeft zijn eigen paleis staan, paleis van zijn vrouw, denk wel 600 appartementen waar zijn werknemers werken, een groot politie bureau en een UBER grote keuken waar gekookt wordt voor de werknemers en oh ja ook een school voor de kinderen van de werknemers… Ik was verbaasd en nog steeds als ik er over praat denk ik FUCK!!! Hij heeft 2 grote tuinen waar wij hier tegen juliana, wilhelmina en six flags tegen zeggen in 1! Ja hier heb ik ook geen fotos gemaakt.. Dom he? Ik kreeg zelf een aanbod van de wachter die bij de deur van de koning te staan om een foto te maken… En ja dat heb ik ook niet gedaan… Heb al voor mezelf besloten dat ik meer dingen moet gaan doen… en me iets minder moet gaan schamen! Ja ik ben af en toe verlegen!!!!
Ik ga daar ook weer langs al is het om gewoon te genieten van de rust. De mensen die er 20 km p u rijde…en je overal netjes laten overstekken!
Oh ja de koning was nog steeds het land niet in anders was ik wel even binnen geweest!
Ik ben op het moment verkouden.. Ja zelfs in Marokko word je verkouden. Ik vertikt het om te luisteren naar iedereen en medicijnen te halen. Het is gewoon even een verkoudheid… In Marokko is verkouden zijn al eng hahahahah In Nederland zijn wij de experts als het gaat om verkouden zijn! Maak jullie geen zorgen ik zorg goed voor mezelf… Gewoon naar stage gaan, veel zakdoekjes mee, veel water drinken en natuurlijk ook veel sinaasappelsap drinken!
Voor de rest ben ik natuurlijk weer naar het badhuis geweest! Dat is een standaard ritueel geworden!!
Natuurlijk ben ik bij opa geweest…!
Lieve mensjes… Ik zit er alweer 6 weken! Mis jullie stuk voor stuk! Ik mis zelfs de straatnieuws verkopers in HC… De schofies die in hun GOLF rijden en natuurlijk de meiden die hard schreeuwen in de bus!
Oh ja ff over de meiden die ik ALTIJD in de trein tegen kom… De Mean girls zijn uit elkaar!!!!! Eentje heeft een vriend gekregen… en de andere was gek op die jongen dus hebben die 2 ruzie gekregen en die andere was de meide zat!! Dus jongens DE RUST IS GEKEERD!! (Al hoop ik stiekem dat ze snel wijs worden en begrijpen dat ze een gozer tussen hun hebben laten komen!!)
Dus ja mis Nederland… zelfs de NS! Mijn mama, broertje, zusje, Rokkie, Spanjaard, Marrit, Rachid en de hele ratteplan!
Wees gerust nog 14 weken!!!!
Binnekort kom ik weer mama spelen voor iedereen!
Heel veel kusjes en knuffels uit Marokko!
Natuurlijk ben ik bij opa geweest…!
Wees gerust nog 14 weken!!!!
Binnekort kom ik weer mama spelen voor iedereen!
Heel veel kusjes en knuffels uit Marokko!
19 Oktober 2010 - 09:19
Dennis:
Hahah dus je oren hebben voorlopig even rust :P
Maar hoe weet jij dan van de crisis of ken je fans en heb je dat van een van de kippen meegekregen.
en je bent gewoon heerlijk kaas verkouden, is iedereen hier ook dus je zit nog gewoon in het ritme :P -
19 Oktober 2010 - 12:10
Meryam Itta:
@ Dennis
Eindelijk! Heb zelfs een dutje kunnen doen ;)
Ik weet van de crisis af door een van de meiden. Ik was namelijk zo brutaal te vragen waar haar vriendinnen waren. Ik verwachtte een bitchie antwoord zoals: ''Wat gaat jou dat aan.'' Maar ja kreeg het hele verhaal te horen!
Jeppie!! Zit in de ritme! Maar ey weet je hoe piep het is verkouden zijn in Marokko!!! Iedereen denkt dat je dan ziek bent!!! En medicijne moet slikke! Oef ag ja... nog maar 14 weken ;) Hoop nog in de ritme te zitten dna!
Groetjes