7uur in de bus op weg naar midelt!
Door: meryaminmarokko
Blijf op de hoogte en volg Meryam
06 November 2010 | Marokko, Midelt
Midelt… Ja ik ben in Midelt geweest!
Ik was alles ff zat en had zin in RUST! In natuur en ff geen auto’s, geen uitlaatgassen, geen schreeuwende marktlieden, geen toeters…ff niets dus!
Laten we maar beginnen met mijn dagsplanning he… (Die gene die het zo noemt voelt zich heel erg aangesproken :P)
Ik ging om 6 uur lekker naar de Hamam… Heb er tot een uurtje of half 8 gezeten ben naar mijn tantes huis gegaan en heb mijn tas gepakt en zo hop naar de treinen!
Ik rijd eerst naar Rabat Agdal, daar pak ik een taxi naar CTM Touringcars…Deze rijdt me in 1 keer door naar Midelt…(Dacht ik en was ook de bedoeling!)
De bus komt te laat… de bus zou er om half 10 zijn maar kwam pas om half 11 aankakke… Als ik ergens een hekel aan heb is het WACHTEN!!!!! Maar ke he ik had 2 plekken vooraan ;) in een luxe touringcar!
Ik had natuurlijk al wat inkopen gedaan…snoepjes, sidi Ali (voor de mensen die Sidi Ali NOG NIET kennen dat is mijn vriendje….mijn fles water die overaaaaaallll meegaat!!!), een croissantje en een heerlijk jus!
Voelde me ff weer een klein kind, dat op schoolreisje ging hahaha alleen miste ik al die kut kindjes om me heen hahahaa!
We vertrekken eindelijk…We rijden eerst naar Meknes, vanuit Meknes vertrekken we naar Azrou en van Azrou vertrekken we dan naar Midelt.
Alleen de weg er heen was fantastisch… wat een geweldig mooi uitzicht… Iedereen lag heerlijk te slapen of had zijn ipod in… Ik kon dus genieten van alle rust…. Elke stad, elke weg, elke boom, elk schaapje in de bergen en natuurlijk de mooie laag ijs op de toppen!
Echt shit man dit hadden jullie moeten zien….!!!
Elke keer als we ergens stopte strekte ik ff mijn benen. Ff de frisse lucht inademen en genieten van de rust!
Als we stopte konden we wat eten bij een van de restaurantjes… nadat wat ik allemaal meegemaakt had met eten in Jadida vertrouw ik niets meer!!!! Ik koop een appel op de markt verderop. Heerlijk van die hele kleine dorpjes… !
We rijden weer een stuk verder… Ik zie ineens het bordjes Ifrane staan en dacht OH JA!! Daar moeten de meiden ook heen :P hahaahah Ik wil die meiden echt dood hebben voordat ze terug gaan naar Nederland!
We rijden langs the national parc of Azrou… Nouw… sorry Nederland maar jullie hebben bossen!? WHAHAHAH! Je had dit moeten zien!!! Boom die zo hoog zijn als de Rabobank aan de Croeselaan! Ze zijn allemaal zooo mooi groot. Mama je had dit echt GEWELDIG gevonden. De herfst kleuren komen heeeelllll stiekem al door, maar groen…groen dat de bladeren zijn!
Over de hele weg heb ik beekjes, watervallen en noem het maar op gezien…
Eindelijk! Midelt 120km…nou daar rijd je een anderhalf uur over denk je makkelijk… De weg is die er gelegd is nieuw, maar er zijn maar 2 rijbanen een onze kant op en een de andere kant op (logisch he!) ook het feit dat we in de bergen rijden dan ga je in rondjes omhoog en in rondjes omlaag! Oef je maag trekt het niet hoor… de golhiat trek ik beter hahaha!
Mams had al gekeken hoe lang ik er over zou doen op googlemaps… Mams zei heel lief, schat je doet er 3 uur over… Nouw mams zoals je zag ik deed er niet 3 uur over hahaha!
We begonnen de reis om half 11 en om half 7 kwam ik EINDELIJK aan in Midelt! Ik stap de bus uit en het eerste wat ik dacht is JASSSS JASSSS KOUDDDDD KOOOUUDD! Je zit nu in de bergen dus een jas is duidelijk nodig in de avond!
Ik loop een stukje vooruit en kom Mounia, Mounir en Yous tegen. (Heb nieuwe vrienden :P)
We lopen met zn alle eerst naar het huisje waar we zullen overnachten. Ik zei jongens heb echt een uurtje nodig om bij te komen! Mounia had dat ook die kwam namelijk uit Meknes. We besluiten om 8 uur voor de deur te zijn om een beetje Midelt te ontdekken.
Zo gezegd zo gedaan. Om 8uur staan we beneden en gaan we eerst wat eten en krijgt Meryam natuurlijk een nieuwe fles Sidi Ali :P hahhah!
Midelt wordt op dit moment bezocht door de koning…dus het is ABSURD vol met politie, soldaten, Marokkaanse FBI en ZOVEEL AUTO’s MET KENTEKEN nr.1 ( Nr.1 is het kentekennummer van Rabat) Jeetje… We lopen al een tijdje maar echt wat eten hahaha… Nouw ja het is een inie minie dorpje dus wat verwachten we dan ook! We spreken af dat we wat rondlopen en dat we dan wel wat meenemen naar het huisje.
Na veel rondlopen en nog eens rondlopen hebben we zowat het hele stadje al bekeken hahah. Overal hangen (EN OOKE CHT OVERAL) Marokkaanse vlaggen… deze wapperen mooi, overal mooie belichtingen en natuurlijk is er geen vuiltje te vinden…! Oh Beatrix je wordt echt te kort gedaan in Nederland!
We gaan rond een uur of 10 in een cafeetje zitten en ineens wordt het volkslied gezongen iedereen rent naar binnen bij de tv…iedereen is aan het dringen. Wij bleven wel zitten maar ik had me mond open…zo erg dat Mounir zei Meryam alle muggen hebben een plekje kunnen vinden in je mond! Oeps Pardon… maar wat gebeurd daar precies waarom rent iedereen naar binnen? Nou Meryam krijg ik te horen van Yous, de koning gaat een toespraak houden… Uhm ja dus?! MERYAM HOUD JE KLEP!!! ALLES IS HIER POLITIE kreeg ik te horen hahahahah oeps shit!! Uhm keee maar kan ik uitleg krijgen? In mijn oor wordt gefluisterd dat dit normaal is… Iedereen rent en wilt een blik kunnen werpen op de tv om de koning te horen praten….
Als onze koningin de troontrede doet of wat dan ook ZAPPEN we allemaal zosnel mogelijk verder… Alle 3 kijken ze me aan van WTF! HOE! WAAROM!!! JULLIE ZIJN GEK!!! Ik zeg ja ze kunnen toch zappen? Je hoeft toch niet perse te kijken. Ok nu kreeg ik echt een blijk van je bent nu gevaarlijk bezig… Ik houd me mond verder dicht qua geluid…!
Rond half 11 lopen we terug naar het huisje en gaan lekker slapen.
Echt shit man dit hadden jullie moeten zien….!!!
Over de hele weg heb ik beekjes, watervallen en noem het maar op gezien…
Rond half 11 lopen we terug naar het huisje en gaan lekker slapen.