Midelt Dagje Nummer 2
Door: meryaminmarokko
Blijf op de hoogte en volg Meryam
07 November 2010 | Marokko, Midelt
Woowww 9 uur Meryam heeft uitgeslapen! Hahahah
Ik maak natuurlijk iedereen wakker! JONGENS LETS GOOOO VIT VIT VIT IK WIL MIDELT VERDER ZIEN!!!!
Als we eenmaal buiten zijn sta ik helemaal versteld… Wat een weg er is geen vuiltje te vinden, er is geen lawaai van toeters en bellen van de auto’s! En woooww wat is het versiert en wat een politie! Gisterenavond waren de meeste politieagenten vrij of zo nu staan er op elke hoek 2 politieagenten en tussen de 2 hoeken staan soldaten, politie, enz!!!
Uhm duidelijk dat de koning hier is.
Mounia kijkt naar me en zegt Meryam als jij vandaag veilig over straat wilt lopen en wilt dat Yous en Mounir geen ruzie maken…doe je haar in een knot! Ik keek er aan en zeg hmmm zou ze best wel willen zien vechten hahahaha! Dat vonden de jongens niet leuk hahaha! Ik draai me haar in een knot en klaar is kees. We ontbijten bij een patisserie…Nemen lekker een verse rkhifa (Mama die van jou zijn echt veel beter…WAT DOE JE ER TOCH IN?!) en een heerlijk kop koffie.
Bel mijn mama op en vertel haar doodleuk in het Nederlands wat ik allemaal vind van het stadje! De jongens waren blij dat ik Nederlands sprak hahahahah ze wisten dat ik het had over de koning.
Om een uur 11 lopen we naar de grand taxi’s. Deze taxi’s brengen je buiten de stad naar de watervallen. Als we een stukje buiten de stad rijden zie je de oude traditionele huizen. Deze zijn niet met cement gebouwd maar met uhm ja hahahaah iets bruins weet niet meer zeker dacht toch wel dat het klei was. Het geeft een geweldig uitzicht…. We worden door de taxichauffeur verwezen naar een berg (letterlijk) daar moesten we zijn en konden we veel mooie dingen zien… We liepen door een echte mini dorpje… allemaal kindjes hahah Jullie kennen mij ben gek op kindjes… Heb nog ff gevoetbald met de kindjes… Moun’s (Mounir en mounia) en Yous verklaren me voor gek hahah. We lopen verder en zien een hele mooie beek… Aan het water zitten kindjes te spelen, 2 kleine meide kleertjes aan het wassen en geloof het of niet eentje heeft zn auto midden in de beek staan om zn auto te wassen hahaha! Geweldig! Ik ben natuurlijk de eerste gekke die naar het water rent om te kijken of het koud is hahahahah!
We maken wat foto’s en praten met wat mensen en lopen door… We lopen een hoge berg op…. Hoog hoog hij was gewoon erg steil hahah! Eenmaal boven waait het extreem hard…maar koud dat is het niet… het is geweldig… Je hebt de uitzicht over heel Midelt en de kleine dorpjes erom heen…. Voor ons staat er een hele grote appelteelt. Oh daar staat midelt bekend om he… zijn appels!!!!! Oh ja en zij zijn ook de 2e stad in Marokko waar elektriciteit werd geïntroduceerd.
We lopen nog een stukje verder en komen bij een waterval…. Omdat er allemaal bomen om heen zijn zie je de zonnestralen nu extra goed! Super mooi ( alleen hield mijn telefoon het op boven op de eerste berg haha! Batterij leeg!!! )
We hebben daar nog ff gezeten… gewoon genieten van de rust…!
Het is alweer 3 uur we gaan terug naar Midelt…. Totdat de taxichauffeur zegt jullie kunnen ook nog een ander stukje zien daar is het ook mooi… wij dachten waarom ook niet kom maar op…! We gaan naar een hotel midden in het bos… en jongens…dit is een hotel van 5 sterren… Michelin ster…! JESUS! Er staat een bordje bij de deur Sillent please… Ja ik ben natuurlijk de type die in de lach schiet! We lopen door het hotel heen en zien de kamers… het zwembad… de hamam….de sauna’s en natuurlijk de uber mooie uitzicht die zij hebben op de bergen en watervallen!!!! ROTZAKKEN! OOOHH Ben jaloers al zeg ik het niet snel haha!!
We rijden rond een uurtje of 5 terug naar Midelt en nu echt haha! We drinken een kop koffie… en nemen een kleinigheidje te eten. Ik geef aan dat ik toch effe een middagdutje ga doen omdat ik nog een lange weg te gaan heb zo… Mounia en Mounir zijn het eens en gaan met mee.
Thuis neem ik een douche en duik ik mijn bedje in! Om een uur of 8 werd ik wakker gemaakt met EY BEN JE NIET VAN PLAN WAKKER TE WORDE OF ZO! Uhm nee eigelijk niet?! DO YOU FUCKING MIND! Oh haat het als mensen me wakker maken maar oke oke… We gaan naar de taxi’s en nemen de weg naar Ziad (als ik het goed heb) daar kan je namelijk goed eten wordt er gezegd door iedereen… We rijden er heen… Restaurant is niet uber geweldig maar ey we krijgen verse tajien en vers brood!! Jam jam!
Om 10 uur rijden we terug en pakken we onze spullen in… De bus vertrekt om 11 uur… Dat is de bedoeling! We drinken nog wat bij het station en de bus is…
Doei doei Midelt…! Dank je wel voor je koude ontvangst!
Uhm duidelijk dat de koning hier is.
We hebben daar nog ff gezeten… gewoon genieten van de rust…!
Doei doei Midelt…! Dank je wel voor je koude ontvangst!